petak, 20. siječnja 2012.

Kako pomoći djetetu da usvoji dobre navike?

Osnovna škola pravo je vrijeme da dijete počnete učiti dobrim navikama koje će se održati tijekom cijelog obrazovanja. Kad se dijete vrati iz škole, uspostavite rutinu koja će se rijetko mijenjati: maženje, razgovor o danu provedenu u školi, užina ili topli obrok te zatim pisanje zadaće. Nakon što završe zadaću, potaknite ih na igru vani dok je lijepo vrijeme; neka voze bicikl ili rade što inače vole. Ako je moguće, osigurajte svom djetetu miran, topao kutak za pisanje zadaće i učenje, što dalje od televizora i računalnih igrica. Trebat će im stol, stolac i dobra svjetiljka te možda ploča od pluta s pribadačama.
 
Čuvajte njihova postignuća; čim vaše dijete krene u školu, kupite mapu ili registrator i označite ga djetetovim imenom. U njega na sigurno spremajte sva djetetova školska postignuća kao što su to testovi, sastavi, likovni radovi,  pohvale za izvanškolske aktivnosti, na primjer plivanje ili ples i sl.

Pomozite svom djetetu da uspije. Ne možete doduše pisati ispite znanja umjesto svog djeteta, ali mu možete pružiti najbolje izglede da samo uspije.

Vodite kalendar testova i ispitivanja. Kad god vašem djetetu u školi najave ispit, upišite to na veliki kalendar na zidu. Tako ćete izbjeći paniku u posljednji trenutak jutro uoči samog ispita.

Nikada nemojte pokazivati svoju strepnju i strah. Bilo bi dobro da budete što opušteniji prema ispitu koji očekuje vaše dijete Ponavljajte mu kako ocjena nije važna, već je važno to da znate da je dijete dalo najbolje od sebe.

Večer uoči ispita pošaljite dijete sat ranije na spavanje jer je san jako bitan za dobro pamćenje.
Jutro uoči testa pripremite djetetu dobar doručak.
izvor: http://www.moje-dijete.net

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.