ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Prvi dan škole

Bliži se prvi dan škole...

Svako novo iskustvo ima drugačiji utjecaj na vaše dijete, međutim, prvi dan škole je poseban. U prvih nekoliko dana dijete će upoznati nova mjesta, ljude, pravila i odnose. To može biti uzbudljiva, ali i zastrašujuće.


Prvi dan škole možete ublažiti tako što ćete vašem djetetu pokazati školu prije početka školske godine, nakon čega ćete razgovarati sa vašim djetetom o svemu viđenom. Raspitajte se o nastavnom programu kako biste mogli objasniti djetetu šta da očekuje u školi. Pričajte pozitivno o vašim školskim danima i dajte djetetu do znanja da ga očekuje lijep period u kojem će upoznati mnogo prijatelja s kojima će kroz igru učiti zanimljive i korisne stvari. Važno je da ste vi optimistični i pozitivni od prvoga trenutka kada kada ste započeli pričati sa vašim djetetom o polasku u školu.
Vaš pozitivan i veseo stav, pomoći će i djetetu da bude manje uplašeno, te da se na kraju i raduje školskim danima. Zajedno otiđite kupovati sve što je potrebno za školu, neka vaše dijete izabere ruksak i sve ostalo što mu se sviđa, te će radosno čekati prvi dan da sve isproba. Ujutro prije škole, budite mirni i opušteni, nemojte stvarti nervozu. Zajedno doručkujte i sa prethodno pripremljenim rukakom se zaputite u školu.
U školskom dvorištu će vas zasigurno čekati i druge zabrinute mame sa djecom, pa iskoristite priliku da se upoznate i da vaše dijete upozna makar jednog školskog druga jer će mu ulazak u učionicu u društvu biti mnogo lakši. Nakon prvog dana sve će biti lakše jer će se vaše dijete navikavati na školsko okruženje i obaveze.
Na početku je jedino važan vaš stav, pa tako, ako ste vi veselo nestrpljivi zbog početka škole i vaše dijete će se tako ponašati.

{Ljepota}

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.