subota, 1. prosinca 2012.

Kreativne igračke za djecu

Sedam najboljih igračaka za vaše kreativno dijete.


Dijete dok je malo upija kao spužva. Kaže se da ono što nauči do sedme godine pamti cijeli život, a vi kao roditelj odlučujete u kojem će smjeru ići razvoj vašeg djeteta u najranijim godinama. Kao što već znamo, igračke nisu samo za besmislenu igru nego i za učenje te razvijanje mašte i kreativnosti. Iako mnogi pedijatri preporučuju igračke Montessorijevih i Waldorfovih učionica, one znaju biti skupe. Evo nekoliko igračaka uz pomoć kojih ćete potaknuti kreativnost vašeg najdražeg stvorenja, a pritom ne potrošiti mnogo novca.

Kocke

Jedna od najjednostavnijih ali izrazito učinkovitih igara po kreativnosti. Iako su najpopularnije lego-kocke, igranje bilo kakvim kockama bit će uspješno. Osim slaganja po slobodnoj volji, pokušajte dijete zainteresirati da složi nešto po predlošku s fotografije. Osim mašte, tako razvija i koordinaciju te inteligenciju.

Lopta

Iako naizgled nema što ponuditi tako okrugla i jednostavna, lopta je jedna od najzanimljivijih igračaka koja djecu prati kroz djetinjstvo i dalje. Lopta nudi pregršt zanimljivih igara, pogotovo društvenih, gdje dijete uči snalaženje u grupama.

Kreativna kutija

Tu stavite sve one ljepljive, šarene stvarčice koje klinci vole. Tempere, bojice, naljepnice, ljepilo i sve drugo što im može dobro doći u veseloj kreativnoj igri. Ostavite im neki prostor gdje mogu uživati i pustite ih neka se zaprljaju. Ako vam je žao odjeće ili
 čega drugog, dajte im staru odjeću koje vam neće biti žao. Možda upravo ta igra od vašeg djeteta stvori velikog umjetnika.

Glazbeni instrumenti

Važno je odlučiti koji instrument odgovara karakteru i talentu vašeg djeteta. Ako ga hvatate da stalno nešto lupka, neka to budu bubnjevi ili neka druga vrsta udaraljki. Ako vam se čini više melodičan tip, neka to bude sintesajzer ili gitara za početak.

Lutke

Ne moraju to uvijek biti lutke koje vaši mališani žele da im kupite svaki put kad prolazite pokraj neke šarene trgovine. Najučinkovitije su lutke koje napravite sami. Čarape, gumbi, trakice, zajedno s djetetom napravite lutku.

Slagalice

Zanimljiva, strpljiva i inteligentna igra. Danas imate raznih "puzzli" od kojih su trenutačno možda najzanimljivije one trodimenzionalne. Oboružajte se slagalicama i igra može trajati do dugo u noć.

Knjige

Iako vam se ne čini da su knjige igračke, one uvelike mogu služiti zabavi i igri. Dajte djetetu da čita ono što se njemu sviđa jer će na taj način i ono a i vi shvatiti u kojem se smjeru razvijaju njegove zanimacije.


izvor: ljepotajezdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.