nedjelja, 24. ožujka 2013.

Da li su igračke sigurne?


Proverite sigurnost detetovih igračaka

Na našem tržištu se neretko pojavljuju igračke koje nisu primerene za decu, te se zbog neodgovarajućih sigurnosnih standarda povlače iz prodaje. Kada kupujete igračke za svoje mališane, obratite pažnju na upozorenja stručnjaka i proverite one koje već imate kod kuće.Hemikalije i sitni delovi. Igračke mogu da budu potencijalno opasne, da li zbog toksičnih materijala od kojih su napravljene (neadekvatna plastika ili boje), ili pak zbog svojih oblika i sastava. Iznad svega, igračke namenjene za decu ne smeju da sadrže delove koji se odvajaju od njih tako da ih deca prilikom igranja mogu progutati ili udahnuti.

 Čak je i odeća opasna. Nekvalitetni materijali, kao i boje kojim su tkanine tretirane mogu biti zaista štetne za vaše dete. Čak mogu da izazovu i neke zdravstvene probleme, stoga vodite računa kakve materijale birate za svoju decu. Prednost dajte odeći od organskih materijala.

 Informišite se. Često se na vestima mogu čuti ili pročitati različite informacije o povlačenju igračaka i odeće za koje je ustanovljeno da jako štete deci. Jako je važno da budete u toku jer se često dešava da nemarni prodavači ne sklone proizvod za koji lekari i drugi stručnjaci apeluju da ne smeju da budu u dodiru sa osetljivim organizmom deteta.


Izvor: Lepota&Zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.