petak, 29. ožujka 2013.

Šta mame neće priznati?


Želeli ste da postanete super - mama koja će imati odgovore na sva pitanja, znaće uvek gde su granice, biće vesela, nasmejana, spremna za razne nestašluke. Ipak, svaka žena je biće od krvi i mesa i nekada radi stvari za koje nije ni slutila da će biti sposobna. Ne uzimajte sebi baš sve za zlo i vodite računa i o sebi.OSTAVLJATE DETE DA PLAČE DA BISTE ZAVRŠILI POSAO

 Trenuci mira su retki su i dragoceni. Dok se vaše dete igra s prstićima, vi žurno odgovarate na mejlove, kuvate ručak. Niste ni počeli, a vaše najdraže dete vrišti iz sobe. Puštate ga da plače, jer vam treba još minut da završite posao.
LAŽETE, A MISLILI STE DA ĆETE UVEK GOVORITI ISTINU

 Neretko kažete da je tata pojeo poslednji kolač ili da u prodavnici igračaka nema lopte koju je želeo. DVD je, tako, često umoran ili pokvaren samo da vaš mališa ne bi neumorno gledao crtaće.


VIŠE UŽIVATE U MLAĐEM DETETU

 Svoju decu volite podjednako i beskonačno, ali mlađe je slađe, više vam dozvoljava da ga mazite, ljubite.


NEKADA JE DOSADNO DA SE IGRATE SA DETETOM

 Već sat vremena igrate žmurke, a dete se još nije izmorilo. S druge strane, vi biste radije oprali sudove. Zapamtite da ćete samo za desetak godina s čežnjom misliti na dane kad ste se jurili po stanu.


PONEKAD ŽELITE DETE SUPROTNOG POLA

 Koliko god da volite svoju decu, ako su istog pola, uhvatićete sebe kako s čežnjom gledate devojčice ili dečake. Ako ne želite da ih još rađate, gledajte svoje mališane i budite zadovoljni onim što imate.

 TESNE CIPELE

 Nećete baš priznati ali vam se ne kupuju nove cipele na kraju sezone i verujete da će dete izdržati još malo u staroj obući. Zima će ionako stići uskoro pa će dobiti nove čizme.


 PREČESTO JE TV U SLUŽBI DADILJE

 Iako ste se zaklinjali da svom detetu nećete dozvoliti da gleda televiziju, sada često popuštate. Čak ste dete naučili i da koristi daljinski.


RADIJE BISTE SPAVALI, NEGO SLUŠALI SVOJE DETE

 Pre dece vikendi su bili neizmerno dugački dani s beskrajno puno vremena. Kada imate dete, radujete se slobodnom vremenu, ali čeznete za ona dva sata sna koja bi tako rado nadoknadili.


Blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.