subota, 30. ožujka 2013.

Šta obući djetetu na suncu?


Zaštitite dete od vremenskih (ne)prilika, odabirom adekvatne garderobe.

 Slojevito oblačenje
 Činjenica je da pre nego što svoje telo izložimo suncu moramo da ga zaštitimo. Ovo posebno važi za nežnu dečju kožu. U slučaju kada vi idete na posao, a dete vodite u vrtić mazanje zaštitnim kremama nije dovoljno. Na scenu stupa garderoba, jer ona može da nas zaštiti, ali i da ublaži vrelinu kojom smo okruženi. I u letnjem periodu važi pravilo slojevitog oblačenja, što je odlično rešenje ako sunce u toku dana zameni kiša.

 Garderoba od laganih, tankih i obavezno prirodnih materijala najbolji je izbor za dete. Iako su moderne majice uz telo, a svaka mama koja ima devojčicu zna da njena lutkica "prati" modne trendove, ipak ih zaobiđite.

 U tesnim majicama deca se mnogo više znoje, može da se pojavi i osip, a sigurno je i da će se osećati sputano. Na +30 niko ne žele da ga bilo šta steže. Dakle, širi modeli majica, od tankog pamuka ili lana u veselim bojama trebalo bi da zadovolje modne ukuse vaše devojčice.

Kapa glavu čuva
 Rekviziti bez kojih vaše dete ne sme ni da kroči napolje su šešir, kapa, kačket ili marama. Dečju glavu treba zaštititi od direktnog sunca, zbog sunčanice. Čak iako zvezda nije upekla naviknite dete da nosi kapu.

Devojčice vole suknje
 Svojoj princezi kupite suknju koja je dovoljno dugačka da može da sedne na nju (često su devojčice u prekratkim suknjicama, a kada sede guzom i butinama dodiruju podlogu, što je vrlo nehigijenski posebno ako sede u autobusu!).

 Takođe, obratite pažnju na njenu širinu, kako vaša ćerka ne bi bila sputana dok se igra, trči, penje na penjalicu. Ako planirate da je odvedete u parkić, a ona još i voli da se igra u pesku, onda je naviknite da tada oblači bermudice. Biće joj lakše da izvodi razne vratolomije, a pri tom će biti zaštićena od peska koji svuda može da zaluta, pa i u gaćice.

(MONDO/Yumama.com)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.